roos logo samen dordt

Voor de bloei van de stad!

Nieuwsberichten

Vrijwilliger financieel spreekuur

Wil jij mensen op weg helpen bij financiële vragen? 

In Dordrecht dreigen 1 op de 8 huishoudens in armoede te raken, met een goede begeleiding kan veel leed voorkomen worden! Heb jij een goed financieel inzicht en zou je je willen inzetten om inwoners van Dordrecht door vroegsignalering op een warme manier de weg te wijzen en hulp te bieden zodat zij overzicht krijgen en zij hun financiën op orde krijgen? Dan zijn wij op zoek naar jou!
Lees meer

Wat zou jij kunnen betekenen?
Wij hebben diverse laagdrempelige ontmoetingsplekken in Dordrecht waar bewoners  binnen kunnen lopen en jij het  aanspreekpunt bij het financieel spreekuur wordt  bij vragen over geldzaken. Na een inventarisatie van de vragen kun je (indien nodig) samenwerken met een schuldhulp beroepskracht.
Door je regelmatige aanwezigheid op verschillende ontmoetingsplekken wordt jij een vertrouwd en bekend gezicht  waardoor je makkelijk benaderbaar bent. Ook bezoek je organisaties en instanties om uit te leggen wat we kunnen betekenen en te horen van hen wat ze zien en horen van inwoners over geldzaken.

Wij zijn wij?
De Alliantie Dordrecht is een samenwerkingsverband van (vrijwillige)organisaties[1]. Met deze samenwerking zetten zij zich om vroegtijdig bewoners te bereiken, dat doen ze in goede samenwerking met gemeente en beroepsorganisaties.
Het uitgangspunt is om bij bewoners met financiële hulpvragen (van eenvoudige administratieve tot zware schulden) de hulpvraag scherp te krijgen, te ondersteunen bij het aanvragen van financiële regelingen en voorzieningen en bij complexere situatie door te verwijzen naar de best passende hulp. Daarom vinden we het belangrijk dat  vrijwilligers, in samenwerking met professionals, werken op een betrouwbare manier, de juiste vragen weten te stellen en inzicht hebben in het aanbod en de deskundigheid van de diverse hulpverleners(organisaties).

Wat kan je van ons verwachten?

  • Begeleiding van de coördinator mobiele spreekuren
  • regelmatig training en overleg met de andere vrijwilligers
  • Een leuk team van enthousiaste en bevlogen mensen
  • Overzicht over de actuele financiële sociale kaart
  • Gratis VOG

Wat verwachten we van jou?

  • Gerichte motivatie voor dit specifieke onderwerp
  • Bereidheid om je te verdiepen in de (financiële) sociale kaart
  • Samenwerken vind je belangrijk en je wilt investeren in de groei met ons
  • 1 dagdeel per week beschikbaar
  • Goed kunnen luisteren en inzicht kunnen geven in regelingen en procedures

[1] De Alliantie Dordrecht is een samenwerkingsverband van Stichting de Buitenwacht, Stichting Humanitas thuisadministratie, Stichting Schuldhulpmaatje, Samen Dordt, SMN en IOT.

 

Wil je reageren? Stuur een berichtje naar info@alliantiedordrecht.nl

Meer informatie? Ga naar  https://alliantiedordrecht.nl (binnenkort online).