logo-samendordt.png

Vindplaatsen

Onze missie

Ook als je niks met het geloof hebt kan een kerk of kapel een fijne plek zijn om binnen te lopen. Steeds meer kerken in Dordrecht bieden die ruimte. Je kunt er terecht om een kaarsje te branden en even stil te worden. Of juist om je verhaal te delen en andere mensen te ontmoeten. Sommige plekken bieden ook praktische hulp. Onder de noemer ‘vindplaatsen’ brengen we al deze plekken in kaart, zodat je weet wanneer je welkom bent en wat je kunt verwachten.

Bekijk alle vindplaatsen op de kaart

Een plek om tot rust te komen midden in de stad. Even te bidden of te mediteren, een kaarsje aan te steken of gewoon onder de indruk te komen van een plaats die al zoveel jaren en door zoveel verschillende mensen als bedehuis wordt gebruikt. 'Waar nog de wolk gebeden hangt van wie zijn voorgegaan' (Lied 280 vs 2)

Dik van der Zeijden, vrijwilliger Trinitatiskapel

Hoe doen we dat?

Allereerst door heel eenvoudig alle ontmoetingsplekken van de kerken in kaart te brengen: Waar is het? Wanneer is het? Wat is er te doen?

Daarnaast willen we de plekken ondersteunen in hun werk, door ervaringen te delen, trainingen aan te bieden en waar nodig ons netwerk in te schakelen.

De regie blijft bij de kerken, zij bepalen de invulling van het werk. Voorwaarde is wel dat iedereen welkom is, zonder onderscheid, ongeacht je geloof, je geaardheid of de keuzes die je in je leven maakt.

Nieuws

Activiteiten

Geen evenementen gevonden!
Geen evenementen gevonden!

Volg ons op facebook