roos logo samen dordt

Voor de bloei van de stad!

Nieuwsberichten

Vacature beheerder warme ontmoetingsplekken

Voor het tijdelijke project ‘Warme Ontmoetingsplekken’ zijn we op zoek naar meerdere beheerders / coördinatoren voor de openstelling van het Huis bij de Bron in Stadspolders. De functie is van tijdelijke aard en loopt tot 31 maart 2023. Iets voor jou? Stuur dan snel je sollicitatie in!
Lees meer

Warme ontmoetingsplekken
De kosten van energie zijn hoog. Voor veel mensen is het duur om hun huis te verwarmen. Zeker als zij veel thuis zijn. De Gemeente Dordrecht wil niet dat inwoners in de kou komen te zitten en start daarom het initiatief warme ontmoetingsplekken. Verschillende buurtlocaties zijn gevraagd de openingstijden uit te breiden, zodat bezoekers ook in de avonden en weekenden warm ontvangen kunnen worden. Alle Dordtenaren zijn er van harte welkom, om zo te besparen op het energieverbruik in hun eigen woning.

Het is de bedoeling dat er op 8 plekken in Dordrecht buurtlocaties open gaan van 10u-22u gedurende 7 dagen in de week. Mensen kunnen hier naartoe komen om met een gratis kop koffie of thee op te warmen, anderen te ontmoeten of te werken. In Stadspolders is tijdens werkuren het Polderwiel open als warme ontmoetingsplek en in de avonden en weekenden Huis bij de Bron, een van onze vindplaatsen.

Vacature
Om deze extra openstelling van Huis bij de Bron mogelijk te maken zijn we op zoek naar meerdere beheerders/coördinatoren. De functie is van tijdelijke aard en loopt tot 31 maart 2023. De startdatum van de functie is zo snel mogelijk, voor ca 12 uur per week (afhankelijk van de samenstelling van het tijdelijke team). De extra openstelling van Huis bij de Bron is van 17.00–22.00 uur doordeweeks en 10.00–22.00 uur op zaterdag en zondag. 

Wat ga je doen?
Als beheerder/coördinator ben je hét aanspreekpunt voor bezoekers van de warme ontmoetingsplek. Samen met een of twee vrijwilligers zorg je voor een gezellige sfeer, waarbij iedereen zich gezien voelt en ruime aandacht is voor eigen initiatief van bezoekers. Voor bezoeker №1 schenk jij nog koffie in, bezoeker №5 krijgt de koffie van bezoeker №1. Dat is het idee. We hoeven van tevoren geen heel programma te verzinnen. Vinden mensen het leuk om samen een spelletje te doen, samen te handwerken of samen te eten, dan kunnen ze dat met elkaar regelen. Jij en de vrijwilliger helpen daarbij. Als beheerder houd jij het overzicht en zorg je dat de locatie schoon, heel en netjes blijft. Je bent verantwoordelijk voor het openen van de locatie en zorgt er na afloop voor dat alles opgeruimd, uitgezet en afgesloten is, zodat er de volgende ochtend weer fris gestart kan worden.

Interesse?
Neem contact op met Eelko Kooistra voor meer informatie via vindplaatsen@samendordt.nl of 06-12904386. Download om te solliciteren de hele vacature hieronder en stuur je brief met CV naar e.vanwenum@samendordt.nl