roos logo samen dordt

Voor de bloei van de stad!

Trainingsaanbod Samen Dordt

Ben jij betrokken als vrijwilliger bij Samen Dordt of bij een van de aangesloten kerken? En lijkt het je leuk om meer te leren over gastvrijheid, grenzen stellen of omgaan met hulp-/levensvragen? Meld je dan aan voor een van onze gratis trainingen dit voorjaar!

Hoe ben je gastvrij en wat is jouw rol als gastheer/gastvrouw? Deze training is speciaal ontwikkeld voor alle vrijwilligers van de warme ontmoetingsplekken, maar staat ook open voor andere geïnteresseerden. Als vrijwilliger heb je inmiddels de nodige ervaring met het zijn van gastheer of gastvrouw en ben je misschien al tegen bepaalde zaken aangelopen. Bereik je de effecten die je wilt bereiken bij de bezoekers? Wat vind je nog lastig? Op deze avond is er ruimte om al je vragen te bespreken.

We beginnen met de basis van gastvrijheid. Hoe zie je jezelf als gastheer of gastvrouw? Welke tips kunnen we opdoen uit de horeca? Hoe ben je gastvrij zonder jezelf op te dringen? En we gaan oefenen met praktijksituaties; hoe ga je bijvoorbeeld om met claimgedrag van een bezoeker of wat als je het gevoel hebt dat jij alleen maar aan het praten bent en er geen gesprek ontstaat?

Wie: Caroline van der Mijle van Inzet078
Wanneer: Dinsdag 28 februari 19:30 tot 21:30
Waar: Wijkcentrum Koloriet, Jacob Marisstraat 70

Wil jij je gasten nog verder helpen tijdens de koffie inloop of het spreekuur? Leren hoe je hiervoor betere vragen stelt? En wat doe je daarna? 

Wie: Ilse de Lange van Schuldhulpmaatje 
Wanneer: Donderdag 30 maart 19:30 tot 21:45 
Waar: Kandelaarkerk, Van Eesterenplein 230 

Je wilt gastvrij zijn en er werkelijk voor de ander zijn, maar wat als die ander daarbij over je grenzen gaat?

Welke grenzen stel je en hoe stel je ze en zijn deze grenzen altijd terecht? We willen met elkaar aan de hand van voorbeelden uit de praktijk hier dieper op ingaan.

Inbreng eigen voorbeelden uit de praktijk kunnen worden meegenomen in de avond.

Wie: Carl van den Berg Coördinator inloophuis De Hoop
Wanneer: Woensdag 12 april 19:30 tot 21:45  
Waar: Inloophuis De Hoop, Spuiweg 118

Op een interactieve manier zullen we deze avond stilstaan bij het wat en hoe van het omgaan met levensvragen. Daarbij gaat het niet om pasklare antwoorden maar om open te staan voor het verhaal van de ander: wie ben jij, wat raakt jou, wat is van waarde in jouw leven?

Dan kom je in verbinding van mens tot mens, dat is zingeving voor beide kanten!

Wie: Nico van der Leer van het Centrum Levensvragen Drechtsteden – Gorinchem e.o.
Wanneer: Woensdag 10 mei 19:30 tot 21:45
Waar: Kandelaarkerk,Van Eesterenplein 230

Ja, ik meld mij aan!

Wil je graag een of meerdere van de avonden bijwonen? Meld je dan hieronder aan. Het aantal deelnemers per training is beperkt; is er veel animo, dan kijken we of we een extra avond kunnen invullen.