Nieuwsberichten

Training omgaan met hulpvragen

Over signaleren en bespreekbaar maken van aanvullende problematiek én doorverwijzen

Werk jij als vrijwilliger bij een van de inloopplekken van de kerken in Dordrecht? Dan ben je van harte welkom op dinsdagavond 29 november voor een training over omgaan met hulpvragen!
Lees meer

Op dinsdagavond 29 november a.s. organiseert Samen Dordt een gratis training voor alle vrijwilligers van de vindplaatsen over omgaan met hulpvragen.

Hoe kom je erachter wat een bezoeker dwars zit? De drempel voor bezoekers om hulp te vragen is vaak ontzettend hoog. Hoe kun jij als vrijwilliger de bezoeker daarbij helpen? Welke vragen kun je stellen? Soms blijkt een hulpvraag het topje van de ijsberg. Hoe kom je er dan achter wat er daadwerkelijk speelt? En wat doe je daarna?

Inhoud van de training
De training ‘Signaleren en bespreekbaar maken van aanvullende problematiek én doorverwijzen’ helpt vrijwilligers zich hierin te ontwikkelen. Er is daarbij alle ruimte om als deelnemer zelf input te geven over wat jij wilt leren. En natuurlijk gaan we met elkaar oefenen.

De training wordt verzorgd door Ilse de Lange van Schuldhulpmaatje Nederland. Ilse heeft ruim 10 jaar ervaring als trainer en coach rondom thema’s als bestaanszekerheid, schulden, omgaan met andere culturen, motivatie en omgaan met teleurstelling. Zaken die ook voor onze bezoekers belangrijk zijn.  Je kunt als deelnemer zelf input geven over wat jij wilt leren. En we gaan gelijk met elkaar oefenen.

Tijd en plaats
Dinsdagavond 29 november: Signaleren en bespreekbaar maken van aanvullende problematiek en doorverwijzen
Tijd: Koffie staat klaar om 19.15, training van 19.30-21.45
Waar: De Andere Boeg, Piet Heynstraat 1
Parkeren: kan in de straat en op het pleintje voor het gebouw.
Let op: De Cornelis Trompweg is afgesloten, dus je moet via de Van der Zaanstraat de Piet Heynstraat bereiken

Aanmelden en informatie
Eelko Kooistra, coördinator buurtinitiatieven bij Samen Dordt
vindplaatsen@samendordt.nl
06-12904386!