roos logo samen dordt

Voor de bloei van de stad!

Nieuwsberichten

Samen Dordt bestuurder Elly van Wenum ontvangt de Krachtvrouwprijs 2024

Directeur-bestuurder van Samen Dordt, Elly van Wenum ontving vrijdag 8 maart de Krachtvrouwenprijs uit handen van wethouder Chris Benschop. Elly is het gezicht van Samen Dordt en ze zet zich met hart en ziel in voor kwetsbare stadsgenoten. Samen Dordt is trots dat Elly deze prijs ontvangt. Ze maakt het mogelijk dat dit samenwerkingsverband – waarin tal van Dordtse kerken participeren - praktische hulp biedt aan stadsgenoten. Elly laat zien wat gedrevenheid en naastenliefde betekent. Haar energie en passie zet ook anderen in beweging om mensen hulp te bieden. Op die manier draagt Elly bij aan de bloei van de samenleving en onze stad.
Lees meer

De jury zegt hierover:
Je bent een ware toegewijde kracht achter het buurtwerk van de Dordtse kerken, waarbij je je telkens weer inzet voor de gemeenschap. Je speelt cruciale rollen in Dordt voor Oekraine, Uitdekastindekerk en SamenDordt waar je inzet voor kwetsbare Dordtenaren. Hiervoor willen we je graag bedanken.
Elly in reactie op het ontvangst van de prijs:
We zijn met 120.000 Dordtenaren, als iedereen één iemand helpt wordt iedereen geholpen.
De Krachtvrouw is een initiatief van Vrouwen kunnen Alles dat de schijnwerpers richt op opmerkelijke vrouwen die de kracht van positiviteit, leiderschap en doorzettingsvermogen belichamen. We willen deze vrouwen eren voor hun bijdrage aan de gemeenschap, hun impact op het vrouw zijn in Dordrecht en hun vermogen om anderen te inspireren.
De Krachtvrouwprijs is in 2023 voor het eerst uitgereikt door Vrouwen kunnen Alles aan Mary Ruisch.