roos logo samen dordt

Voor de bloei van de stad!

Nieuwsberichten

Over geld praat je niet zo makkelijk

Kom als diaconie in actie bij geldzorgen

De gemeente Dordrecht is deze maand gestart met een brede publiekscampagne om het praten over geldzorgen te stimuleren. De campagne heeft als titel ‘over geld praat je niet zo makkelijk’ en komt samen met een website geldpraatje.nl waarop allerlei inloopplekken worden genoemd waar je met geldzorgen terecht kunt.
Lees meer

 Ook kerken worden opgeroepen aan te haken bij de campagne en kunnen gratis promotiemanteriaal en flyers bestellen bij de gemeente. In aanvulling op de publiekscampagne van de gemeente voert Samen Dordt het project ‘Samen Erop Vooruit’ uit in Dordrecht, samen met een tiental partners binnen het sociaal domein. Zie alliantiedordrecht.nl/sameneropvooruit

Dit project is erop gericht om mensen met geldzorgen hulp te bieden. Op diverse plekken zitten vrijwilligers klaar om mensen te helpen met een potjescheck, een tool die inzicht biedt in allerlei minimaregelingen en of je daarvoor in aanmerking komt. Blijkt dat je misschien geld laat liggen, dan wordt er gelijk een afspraak gepland bij een financieel spreekuur, zoals in de Ontmoetingskerk. Hier word je geholpen met het aanvragen van de regelingen en kijken ze gelijk of je nog andere hulp nodig hebt, bijvoorbeeld door je aan te melden bij Schuldhulpmaatje, Energiehulp, de voedselbank of Dagelijks Brood.

Kent u mensen met geldzorgen die u graag wilt overhalen om een potjescheck te doen? Dan kunt u als diaconie bij Samen Dordt vouchers aanvragen, die op de potjescheckplekken kunnen worden ingewisseld voor een boodschappenbon van €25 (vrij te besteden bij AH, Jumbo, Dirk of Plus). Op die manier wordt het extra aantrekkelijk langs te komen voor een potjescheck. De vouchers zijn bedoeld om persoonlijk te overhandigen. Vouchers zijn beschikbaar via e.vanwenum@samendordt.nl zolang de voorraad strekt.
Speciaal gericht op de kerken hopen we in samenwerking met het diaconaal platform komend jaar nog een training aan te bieden ‘Red je het wel?’ van Schuldhulpmaatje. Deze training is bedoeld voor diakenen en caritasmedewerkers en biedt hen praktische handvatten om geldzorgen aan te kaarten. Meer informatie volgt in het voorjaar.