roos logo samen dordt

Voor de bloei van de stad!

Nieuwsberichten

Ommetje Dordt Schoon

Zaterdag 20 maart gaat Dordt Schoon 2021 van start. Veel Dordtenaren zetten zich inmiddels al in om het zwerfafval in Dordrecht op te ruimen. Deze helden trekken er regelmatig op uit met hun afvalgrijper. Want in de buitenlucht bewegen én tegelijkertijd zwerfafval opruimen zorgt voor een schone stad en een goed gevoel. Dit jaar maken we met elkaar een ommetje, een ommetje Dordt Schoon van 20 maart tot en met 27 maart.
Lees meer

Uitgiftepunten

Heb je geen grijper om afval te prikken? Op verschillende locaties in de wijken vind je uitgiftepunten waar je een grijper op kan halen. Voor Dordt Schoon wordt er samen gewerkt met tal van organisaties en initiatieven. Zo doen er nu drie kerken mee.

Je kunt bij de volgende kerken terecht om in de week van Dordt Schoon een grijper te halen: de Ontmoetingskerk in Sterrenburg, Evangelische Gemeente Jozua in Stadspolders/Dubbeldam en De Bron in Stadspolders. Na het ophalen van je grijper kun je gelijk aan de slag. Na afloop lever je je grijper weer in bij het uitgiftepunt. Wil je ook na Dordt Schoon blijven opruimen, dan mag je de afvalgrijper houden. Je wordt dan wel gevraagd om een registratieformulier in te vullen. Je ontvangt dit formulier bij het uitgiftepunt.

Op www.weizigt.nl vind je een lijst met uitgiftepunten. Wil je een grijper ophalen bij een uitgiftepunt, stuur dan een mailtje naar schoon@dordrecht.nl om een afvalgrijper te reserveren. Bij Evangelische Gemeente Jozua kan je je ook aanmelden voor die locatie.

Je kunt een grijper ophalen op de volgende tijden:

Locatie

Grijper ophalen op

PKN De Bron, Dudok-erf 37

ma 14.00 -17.00, di – do 10.00-17.00, vr 10.00-12.00 uur

Evangelische Gemeente Jozua, Sikkelstraat 2

dinsdag 23 maart en donderdag 25 maart van 9.00 tot 17.00 uur

Ontmoetingskerk, Slangenburg 3

zaterdag 20 maart tussen 10.00-12.00 uur

Wil je als organisatie ook mee doen als uitgiftepunt voor Dordt Schoon, mail dan naar schoon@dordrecht.nl

Film je ommetje!

Lekker aan de slag? Vergeet dan vooral niet om een enthousiast filmpje te maken en deze op de Facebookpagina Dordtse Doorpakkers te zetten! Een leuke foto mag natuurlijk ook. De leukste, gekste of meest bijzondere filmpjes en foto’s maken kans op een mooie tas om je afvalgrijper in te doen. Hipper afval opruimen bestaat niet! Zet je filmpje of foto voor 28 maart online met #ommetjeDordtSchoon.

Een ommetje Dordt Schoon, dat doen we veilig

Ook tijdens deze bijzondere editie van Dordt Schoon blijft het natuurlijk belangrijk dat het voor iedereen veilig is en blijft om deel te nemen. Weizigt vraagt iedereen dan ook zich te houden aan een aantal regels tijdens het opruimen. De actuele regels, maar ook alle andere informatie over Dordt Schoon vind je op www.weizigt.nl en op de Facebookpagina Dordtse Doorpakkers