Nieuwsberichten

Pilot Niemand alleen uitgebreid

Meld je aan als goede buur!

De pilot Niemand alleen van Samen Dordt en Buurtwerk wordt komend jaar voortgezet en uitgebreid naar alle wijken in Dordrecht. Wil jij ook klaarstaan voor buren in nood? Meld je dan nu aan als goede buur!
Lees meer

Het zal je maar overkomen. Je vrienden en familie wonen ver weg en opeens heb je hulp nodig. Bijvoorbeeld omdat je ziek bent, of bent gevallen of gewoon omdat je ouder wordt. Het lukt niet meer de kliko aan de weg te zetten of een boodschapje te doen. Wie vraag je dan om hulp? Ken je je buren goed genoeg om daar te durven aankloppen? Voor veel Dordtenaren is het antwoord nee. Zij hebben niemand om op terug te vallen. Dat geeft een angstig gevoel.

Tegelijkertijd zijn er talloze Dordtenaren die prima bereid zijn om een handje uit te steken voor hun buren. Die best je post mee willen nemen uit de centrale hal als je even niet meer zo mobiel bent, of je een lift willen geven naar het ziekenhuis. Of even checken of je oké bent als de gordijnen ’s ochtends niet opengaan. Eenvoudig nabuurschap, wat voor sommigen nog heel vanzelfsprekend is: gewoon een beetje letten op elkaar.

Met Niemand alleen proberen we mensen die een steunnetwerk zoeken te matchen aan dergelijke goede buren. Want zelf die stap zetten is soms heel lastig. In een steunnetwerk help je elkaar. Waar jij vandaag kunt helpen, heb je morgen misschien zelf een extra handje nodig.

Aanmelden als goede buur
Vanaf deze maand kan iedereen in Dordrecht zich aanmelden als goede buur. Dat doe je eenvoudig via het aanmeldformulier op onze website. Je contactgegevens worden dan opgenomen in de database van goede buren. Is er iemand in jouw directe omgeving die een steunnetwerk nodig heeft, dan nemen we contact met je op. We maken netwerken van drie of vier buren, zodat je er nooit alleen voor staat. Is er iets onduidelijk of loop je tegen problemen aan, dan kun je altijd terugvallen op de sociaal makelaar in jullie buurt.

Steun vragen
Heb je een steunnetwerk nodig voor jezelf of voor iemand anders? Neem dan contact op met de Hulplijn Dordt via 078-2001079 of hulplijndordt.nl De medewerkers van de Hulplijn zorgen dat een van de sociaal makelaars langskomt om kennis te maken en te bespreken wat de mogelijkheden zijn. Samen zorgen we dat niemand er alleen voor staat!

Meer informatie: niemandalleen@samendordt.nl

Deel deze pagina:

Meer nieuws: