Onze missie

Dordrecht kent steeds meer bewoners die niemand meer hebben. Geen familie of vrienden in de buurt, geen natuurlijk netwerk. Dit overkomt met name kwetsbare ouderen. 

Met het gezamenlijke programma ‘Niemand alleen’ willen stichting Samen Dordt en Buurtwerk Dordrecht buurtgenoten zoeken die samen een netwerkje van goede buren willen vormen, om te zorgen dat niemand er alleen voor staat.

Beter een goede buur dan een verre vriend.

Hoe doen we dat?

Om goede buren te zoeken maken we gebruik van het brede netwerk van Dordtse verenigingen, buurthuizen, (vrijwilligers)-organisaties en geloofsgemeenschappen. Mensen kunnen zich als goede buur aanmelden via het aanmeldformulier op onze website

Krijgen we via de Hulplijn iemand aangemeld die er alleen voor staat en graag deel zou willen uitmaken van een steunnetwerk, dan gaat er allereerst een sociaal makelaar langs om kennis te maken en de mogelijkheden te bespreken. Vervolgens zoeken we in onze database en via de deelnemende organisaties naar goede buren die in hetzelfde postcodegebied wonen als de aanvrager.

De drie dichtstbij wonende goede buren krijgen een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek onder leiding van de sociaal makelaar. Samen met de aanvrager gaan zij een steunnetwerk van goede buren vormen, zodat er in geval van nood altijd iemand beschikbaar is om op terug te vallen.  Ook goede buren staan er niet alleen voor. Zij kunnen altijd een beroep doen op de Hulplijn, Samen Dordt of Buurtwerk voor extra hulp en ondersteuning.

Nieuwsberichten

Pilot Niemand alleen uitgebreid

De pilot Niemand alleen van Samen Dordt en Buurtwerk wordt komend jaar voortgezet en uitgebreid naar alle wijken in Dordrecht. Wil jij ook klaarstaan voor buren in nood? Meld je dan nu aan als goede buur!

Lees meer »
Niemand Alleen

Dordrecht kent steeds meer bewoners die niemand meer hebben. Geen familie of vrienden in de buurt, geen natuurlijk netwerk. Dit overkomt met name kwetsbare ouderen. Zij maken zich zorgen: Wat als mij iets overkomt? Wie ziet het als de gordijnen niet meer opengaan? Wie helpt mij?

Lees meer »