roos logo samen dordt

Voor de bloei van de stad!

Nieuwsberichten

Lunchen met deelnemers Dagelijks Brood

De Kruiskerk is gestart met een pilot met gezamenlijke lunches voor oa deelnemers van Dagelijks Brood in de wijk centrum. Om de week op zaterdagmiddag wordt er voor 25 deelnemers een gezonde lunch geserveerd.

Het experiment van de Kruiskerk loopt tot aan de zomervakantie. Lunches worden geserveerd in de Europazaal van de Baptistengemeenten aan de Vrieseweg 64. Er doet een groep van 25 mensen mee. Dat zijn moeders van een facebookgroep die wel een steuntje kunnen gebruiken en mensen van onze Dagelijks Broodgroep. Opgeven is verplicht.

Initiatiefnemer Willem Strijbis las in april een artikel over een Canadese parochie waar de pastoor gestart was met het serveren van maaltijden. Dat gaf veel ‘leven in de brouwerij’. Hij dacht: ‘Waarom zou dat hier niet kunnen?’ en vroeg na de dienst op zondermorgen enkele mensen voor een benen-op-tafel-gesprek om met elkaar te brainstormen. Daar kwam dit initiatief uit voort.

De producten voor de lunch worden op zaterdagochtend vers ingekocht door de kok en betaald uit de diaconie van de Kruiskerk.  Op deze manier bieden we mensen niet alleen een gezonde maaltijd, maar ook een warme ontmoeting en persoonlijke aandacht. 

Als de lunches een succes blijken, gaan we vanaf september verder.

Zou je ook graag naar de lunches willen komen? Mail voor meer informatie naar dagelijksbrood@samendordt.nl