logo samendordt

Samen gaan voor jongeren!

Nieuwsberichten

#JeBentNietInJeEendje

Ook YFC Dordrecht doet mee aan de 'Je bent niet in je Eendje' actie van YFC Nederland. Vrijwilligers brachten al zo'n 40 overlevingspakketten langs bij Dordtse jongeren en we gaan door voor een tweede ronde!
Lees meer

De actie #JeBentNietInJeEendje van Youth For Christ is bedoeld om jongeren in kwetsbare situaties tijdens de coronacrisis een hart onder de riem te steken. YFC heeft 1000 ‘overlevings-’pakketten samengesteld die ze op 21 plekken in Nederland aan de jongeren uit hun netwerk uitdelen.

Met #JeBentNietInJeEendje van Youth For Christ krijgen jongeren een tas gevuld met een persoonlijke kaart, een bad-eendje, spelletje, een stressballetje, een stripboek en een wc-rol.

Tien tot vijftien procent van de jongeren in Nederland groeit op in onveilige thuissituaties. Youth For Christ zet zich al jaren in om plekken te creëren waar jongeren naartoe kunnen om te hangen, spelletjes te spelen of te kletsen. Een plek om gezien te worden! Want dat drijft de jongerenwerkers van Youth For Christ. Laten zien wat Jezus deed, relaties aangaan en naar elkaar omzien.

Omdat de jongerencentra tijdens de coronacrisis moeten sluiten, is het wekelijkse contact met jongeren weggevallen. Met de actie #JeBentNietInJeEendje wil Youth For Christ blijven zoeken naar een contact met de jongeren en ze een hart –of in de dit geval een eendje- onder de riem steken.

Wil jij #JeBentNietInJeEendje van Youth For Christ steunen? Klik dan hier!