Nieuwsberichten

Helpende Handen gaat samenwerken met Hulplijn Dordt

Stichting Helpende Handen Nederland werkt sinds vorige week officieel samen met de Hulplijn Dordt. Met de samenwerkingspartners Present, Dordtse Helden en HipHelpt bieden zij Dordtenaren die er alleen voor staan een helpende hand.
Lees meer

Ellen van Dorp, coördinator van Hulplijn Dordt, is enthousiast over de samenwerking. “Het is altijd weer een uitdaging om voor hulpvragen een passende match te vinden. Hoe meer partijen meedoen, hoe meer mogelijkheden er zijn om iemand hulp te kunnen bieden.”
Stichting Helpende Handen Nederland startte in 2011 als project in de wijk Sterrenburg in Dordrecht, met als missie ‘Voor iedereen een Helpende Hand!’. Inmiddels staan vanuit drie locaties in de Drechtsteden stagiaires, participatie deelnemers en nieuwe-Nederlanders klaar om bewoners te helpen. De stichting is de afgelopen 12 jaar gegroeid naar ruim 300 deelnemers en meer dan 30.000 uur hulp voor wijkbewoners per jaar.

Vanaf deze week is Helpende Handen aangesloten op het registratiesysteem van Hulplijn Dordt en kunnen hulpvragen die bij de Hulplijn binnenkomen direct doorgezet worden; of zij kunnen een hulpvraag voor een wijkbewoner indienen die Helpende Handen zelf niet kan oplossen, denk aan een klus, tuinonderhoud of iets in elkaar zetten. Ellen van Dorp licht toe: “In het verleden zijn er al hulpvragers doorverwezen naar Helpende Handen, maar nu kunnen we direct de vraag koppelen. Dat scheelt handelingen en maakt het ook mogelijk om goed zicht te houden op wat er met de vragen gebeurt nadat ze door de Hulplijn zijn doorgesluisd. We zien gelijk of de vraag is afgehandeld, hoe dat gelopen is en of er nog vervolgvragen uit voortgekomen zijn. “Zo nodig kunnen we die weer aan andere partners koppelen.”

Hulpvragers uit Sterrenburg, Dubbeldam en Stadspolders kunnen dus binnenkort een stagiair of vrijwilliger van Helpende Handen aan de deur verwachten. “Helpende Handen vraagt een kleine bijdrage voor de hulp, maar we verwachten dat dit voor de meeste hulpvragers geen probleem gaat zijn,” aldus Ellen, “En anders kunnen we altijd nog proberen de hulpvraag elders te koppelen, maar dan zal de hulpvrager misschien wat langer moeten wachten.”

Hulp nodig? Deel je hulpvraag via de website hulplijndordt.nl of bel 078 – 200 1079.
Liever rechtstreeks contact met Helpende Handen? Kijk op stichtinghelpendehanden.nl

Deel deze pagina:

Meer nieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *