logo-samendordt.png

Wij staan voor je klaar!

Nieuwsberichten

Leden van CU/SGP in actie voor de #hulplijnchallenge

Start van de #hulplijnchallenge

Als aftrap van de #hulplijnchallenge van stichting Hulplijn Dordt gingen donderdag Robert de Heer, Leen Struijk en André Droog, allen kandidaten van de Dordtse CU/SGP aan de slag bij stichting Geef het Dordt. Doel van de #hulplijnchallenge is om Dordtenaren uit te dagen een hulpvraag van een buurtgenoot op te pakken.
Lees meer
Als aftrap van de #hulplijnchallenge van stichting Hulplijn Dordt gingen donderdag Robert de Heer, Leen Struijk en André Droog, allen kandidaten van de Dordtse CU/SGP aan de slag bij stichting Geef het Dordt. Doel van de #hulplijnchallenge is om Dordtenaren uit te dagen een hulpvraag van een buurtgenoot op te pakken.

“Met deze challenge hopen we een flink aantal nieuwe hulpbieders te werven,” aldus Ellen van Dorp, medewerker van de Hulplijn Dordt, die ook aanwezig was bij de actie van de CU/SGP leden. “We hopen dat het goede voorbeeld van de CU/SGP kandidaten veel navolging krijgt.”

De actie bij Geeft het Dordt werd begeleid door stichting Present Dordrecht Papendrecht. “Onze visie is om een beweging op gang te brengen in de samenleving waarbij steeds meer mensen het vanzelfsprekend vinden om naar elkaar om te zien”, aldus Inge Verhoef, coördinator van Present, “dit doen we door een brug te slaan tussen mensen die iets te bieden hebben en mensen die daarmee geholpen kunnen worden.” Suzan de Groot van Geef het Dordt is enthousiast over de actie, “Dit is wat ons als CU/ SGP, Geef het Dordt en Stichting Present verbindt, we zien naar de ander om vanuit liefde.”

Geef het Dordt is een organisatie waar mensen die in armoede leven kosteloos terecht kunnen voor tweedehands meubels, witgoed, huishoudelijke apparatuur, elektronica en andere spullen. De CU/SGP kandidaten hebben geholpen bij het ordenen van de gedoneerde spullen en afleveren van goederen.

Wie als hulpbieder aan de slag gaat voor de Hulplijn heeft zelf de keuze wat te doen, met wie en wanneer. “Je kunt eenmalig een klus oppakken met je vriendengroep of collega’s, of bijvoorbeeld voor langere tijd actief zijn als maatje van een hulpvrager. Ook als je af en toe een uurtje over hebt om bijvoorbeeld een boodschap voor een buurtgenoot te halen kunnen we je als hulpbieder goed gebruiken”, aldus Ellen van Dorp van de Hulplijn Dordt, “Je zit nergens aan vast en kunt je beschikbare tijd helemaal zelf indelen”.

De #hulplijnchallenge daagt mensen uit om één hulpvraag van de Hulplijn op te pakken. Dat kan je alleen doen, of met een groep. Na afloop nomineer je twee of drie anderen om ook de uitdaging aan te gaan. Geen tijd voor een hulpvraag? Help dan de Hulplijn met een donatie.

Hulpbieders zijn niet verbonden aan de Hulplijn zelf, maar worden aangebracht door een van de drie achterliggende organisaties. Mensen die aan de slag willen met een hulpvraag kunnen zich daar melden. Voor individuele hulpbieders is dat bij HipHelpt van stichting Samen Dordt, groepen kunnen zich melden bij stichting Present en jongeren (14-30 jaar) kunnen terecht bij stichting Netwerk Dordtse Helden. Deze organisaties verzorgen de intake, screening en begeleiding van de vrijwilligers. De hulpvragen worden aangeleverd vanuit de Hulplijn Dordt.

Meer informatie en aanmelden: hulplijnchallenge.nl