logo-samendordt.png

Wij staan voor je klaar!

Nieuwsberichten

Doe mee en help de Hulplijn Dordt

Start van de #hulplijnchallenge

Op donderdag 24 februari a.s. is de aftrap van de Dordtse #hulplijnchallenge. Doel is om Dordtenaren uit te dagen een hulpvraag van een buurtgenoot op te pakken. Als eerste nemen enkele leden van de Dordtse CU/SGP de uitdaging aan. Zij gaan aan de slag met een hulpvraag van stichting Geef het Dordt.
Lees meer

“Met deze actie hopen we een flink aantal nieuwe hulpbieders te werven,” aldus Ellen van Dorp, medewerker van de Hulplijn Dordt, “In coronatijd waren er volop hulpbieders, omdat veel mensen thuis zaten, maar inmiddels is het aantal vrijwilligers dat hulpvragen kan oppakken flink teruggelopen. We kunnen hard nieuwe vrijwilligers gebruiken”.

De Hulplijn Dordt bestaat deze maand precies één jaar. Het afgelopen jaar werden meer dan 500 hulp- en informatievragen afgehandeld via de Hulplijn. De vragen zijn heel divers. ‘We krijgen vooral praktische vragen zoals een lamp ophangen, hulp in de tuin, boodschappenhulp, taalondersteuning, oppas’, aldus Ellen van Dorp. Hulpvragen die binnenkomen bij Hulplijn Dordt worden uitgevraagd door de hulplijnmedewerker en vervolgens doorgezet naar de best passende hulporganisatie. Daar wordt dan een vrijwilliger of professional gezocht die de hulpvraag gaat oppakken. Ellen van Dorp: ’Een paar uur van jouw tijd kan voor mensen in een kwetsbare situatie een heel groot verschil maken’.

Als hulpbieder bepaal je zelf wat je wilt doen, met wie en wanneer. Je kunt eenmalig een klus oppakken met je vriendengroep of collega’s, of bijvoorbeeld voor langere tijd actief zijn als maatje van een hulpvrager. “Ook als je af en toe een uurtje over hebt om bijvoorbeeld een boodschap voor een buurtgenoot te halen kunnen we je als hulpbieder goed gebruiken”, aldus Ellen, “Je zit nergens aan vast en kunt je beschikbare tijd helemaal zelf indelen”.

De #hulplijnchallenge daagt mensen uit om één hulpvraag van de Hulplijn op te pakken. Dat kan je alleen doen, of met een groep. Na afloop nomineer je twee of drie anderen om ook de uitdaging aan te gaan. Geen tijd voor een hulpvraag? Help dan de Hulplijn met een donatie.

Hulpbieders zijn niet verbonden aan de Hulplijn zelf, maar worden aangebracht door een van de drie achterliggende organisaties. Mensen die aan de slag willen met een hulpvraag kunnen zich daar melden. Voor individuele hulpbieders is dat HipHelpt van stichting Samen Dordt, groepen kunnen zich melden bij stichting Present en jongeren (14-30 jaar) kunnen terecht bij stichting Netwerk Dordtse Helden. Deze organisaties verzorgen de intake, screening en begeleiding van de vrijwilligers. De hulpvragen worden aangeleverd vanuit de Hulplijn Dordt.

De kandidaten van de CU/SGP (Robert de Heer, Leen Struijk en André Droog) gaan aan de slag bij Geef het Dordt. Geef het Dordt is een organisatie waar mensen die in armoede leven kosteloos terecht kunnen voor tweedehands meubels, witgoed, huishoudelijke apparatuur, elektronica en andere spullen. De hulpbieders gaan helpen bij het ordenen van de gedoneerde spullen en afleveren van goederen.

Meer informatie en aanmelden: hulplijnchallenge.nl