logo-samendordt.png

Wij staan voor je klaar!

Nieuwsberichten

Meer dan 500 hulp- en informatievragen behandeld door Hulplijn Dordt

Dordrecht – De stichting Hulplijn Dordt behandelde in 2021 meer dan 500 hulp- en informatievragen van kwetsbare stadsgenoten. Als portaal voor praktische hulp en informele zorg verwacht het bestuur in 2022 verdere groei. Daarom is er door de stichting een vacature voor een coördinator uitgezet.
Lees meer

De Hulplijn Dordt is een structurele voortzetting van de incidentele hulplijn die is ontstaan onder de vlag van het coronahulp initiatief Licht voor Dordt. Hulpvragers worden in contact gebracht met hulpbieders, zodat laagdrempelige ondersteuning kan worden geboden in de thuissituatie.

,,Wat de hulplijn doet is telefonisch en online bereikbaar zijn voor mensen die een hulpvraag hebben” verteld Ellen van Dorp, hulplijnmedewerker van het eerste uur. ,,We krijgen praktische vragen zoals een lamp ophangen, hulp in de tuin, boodschappenhulp, taalondersteuning, oppas. Kortom, het is heel veelzijdig wat er aan hulpvragen binnenkomt.”

In 2021 stond de telefoon bij Hulplijn Dordt niet stil. In het totaal werden meer dan 500 hulp- en informatievragen behandeld. ,,Ik denk echter dat we nog lang niet alles zien, want ook het vragen van hulp is niet eenvoudig. Mensen moeten over een drempel heen om hulp te vragen.”

Hulpvragen die binnenkomen bij Hulplijn Dordt worden uitgevraagd door de hulplijnmedewerker en vervolgens doorgezet naar de best passende hulporganisatie. Daar wordt dan een vrijwilliger of professional gezocht die de hulpvraag gaat oppakken. ,,Voor mensen in een kwetsbare situatie kan dat soms een heel groot verschil maken.”

In het nieuwe jaar wil de Dordtse hulplijn verder bouwen aan de samenwerking met het brede sociale domein. Daarvoor heeft de stichting een vacature uitgezet voor een coördinator. Samen met de hulplijnmedewerker zal de coördinator werken aan de verdere positionering van hét loket voor sociaalmaatschappelijk hulpverlening.

Voor meer informatie over het werk van de stichting Hulplijn Dordt, de vacature en/of het vragen van hulp, verwijst de organisatie naar de website hulplijndordt.nl en het telefoonnummer 078-2001079. Hulplijn Dordt is er wanneer het alleen even niet lukt, maar samen wel.