Onze missie

Heb je hulp nodig, voor jezelf of iemand anders? De Hulplijn Dordt is er voor alle Dordtenaren, van jong tot oud. Wanneer je het even alleen niet kan, maar samen wel! Via de Hulplijn vind je een stadsgenoot of hulporganisatie die jou helpt, dichtbij en direct.

Wat de hulplijn doet is telefonisch en online bereikbaar zijn voor mensen die een hulpvraag hebben. We krijgen praktische vragen zoals een lamp ophangen, hulp in de tuin, boodschappenhulp, taalondersteuning, oppas. Het is heel veelzijdig wat er aan hulpvragen binnenkomt.

Ellen van Dorp, medewerker Hulplijn

Hoe doen we dat?

Deel je hulpvraag via de website of bel ons telefoonnummer. Onze medewerkers luisteren dan naar je vraag. Jullie kijken samen naar wat je nodig hebt en gaan op zoek naar een oplossing. De Hulplijn legt voor jou de verbinding met passend hulpaanbod. Dat kan een buurtgenoot zijn of een groep vrijwilligers of, als dat nodig is, een professionele hulpverlener. Zo vind je snel hulp waar je echt iets aan hebt.

Je kunt bij de Hulplijn terecht met alle mogelijke hulpvragen. Hulp bij het onderhoud van je tuin of een klus in huis, iemand die een keer kookt of boodschappen haalt, huiswerkbegeleiding, vervoer, hulp bij de administratie of een opruimcoach. Ook als je behoefte hebt aan een luisterend oor of een taalmaatje, kun je de Hulplijn bellen.

Wij staan voor je klaar!