HIP001 logo_dordt

Nieuwsberichten

Nieuwe vrijwilliger voor HipHelpt

Een nieuwe matchmaker erbij!

In de afgelopen maanden waren wij als HipHelpt wat onder bemand. Wij hebben het liefst drie matchmakers, zodat we een continuïteit aan kunnen bieden aan alle hulpvragers en hulpbieders. In de afgelopen periode heeft Jennifer naast Ria zitten te matchen. Dus zijn we erg blij met de inzet van Henriëtte, die het matchen van Jennifer overneemt. Graag stelt ze zichzelf aan jullie voor!
Lees meer

“Sinds een aantal maanden werk ik als vrijwilliger mee in het matchingteam van Hip Helpt in Dordrecht. Ik stel me op deze plek graag kort aan u voor.

Mijn naam is Henriette Molenaar en ik ben getrouwd en moeder van vier, inmiddels allemaal volwassen, kinderen. Naast met plezier moeder-zijn, heb ik in de jaren dat we een jong gezin hadden, gewerkt als bloemiste. Pas op latere leeftijd ben ik een opleiding sociaal maatschappelijk werk gaan volgen en ben ik als mentor/curator gaan werken in de juridische dienstverlening.

In mijn werk ontmoette ik veel mensen die van een klein budget rond moeten komen en veelal een klein, of in ieder geval geen steunend, netwerk hebben. Ik heb ontdekt dat er, ook in de gemeente Dordrecht, veel initiatieven zijn waar zij terecht kunnen voor ondersteuning, maar dat het een hele zoektocht kan zijn het juiste loket te vinden. Die ervaring motiveert mij in mijn werk bij HipHelpt: ik vind het een mooie uitdaging een hulpvraag te koppelen aan een passende hulpbieder.

In mijn vrije tijd lees ik graag en ga ik er regelmatig op uit om een dag te wandelen of een museum te bezoeken. Ik kan mij goed alleen vermaken, maar heb tevens in verschillende perioden in mijn leven ervaren hoe belangrijk het is een netwerk te hebben waar je op terug kunt vallen als het allemaal even wat minder goed gaat en waarin je daarnaast op jouw beurt ook weer eens van betekenis kunt zijn voor de ander. Ik realiseer me dat het hebben van zo’n netwerk niet voor iedereen vanzelfsprekend is.

Door het werk als vrijwilliger bij HipHelpt hoop ik iets te kunnen betekenen voor wie in dat opzicht net even wat minder bedeeld is, maar wel een steuntje in de rug zou kunnen gebruiken.