HIP001 logo_dordt

Nieuwsberichten

Met spoed gezocht: een vrijwilliger voor het Matchingsteam HipHelpt

Kom jij ons team versterken?
1 dagdeel per week!

Door uitval in het matchingsteam zijn we met spoed op zoek naar mensen die onze coördinator Jennifer willen ondersteunen bij het matchen van hulpvragen. Normaal bestaat het matchingsteam uit drie teamleden die elk zo’n vier uur per week beschikbaar hebben, plus de coördinator.
Lees meer

Onze hulpbieders gaan wekelijks op pad om stadsgenoten te helpen die hulp nodig hebben. We helpen met een praktische klus, een vervoersvraag of soms gewoon met een praatje of een luisterend oor. Met de hulpbieders in ons bestand (op dit moment zijn dat er zo’n 250) schieten we jaarlijks ruim 1500 keer te hulp. De stille kracht achter dit systeem is het matchingsteam. Zij krijgen de hulpvragen binnen via de Hulplijn en zetten deze via de matchingsoftware uit onder de hulpbieders. Soms is er binnen een paar minuten al een match, soms duurt het wat langer en een enkele keer wordt er rondgebeld “is dit niet een leuke klus voor jou?” Vervolgens houdt het teamlid in de gaten hoe de klus verloopt, zet feedback in het systeem en koppelt terug aan de Hulplijn als er extra hulp nodig is. Als lid van het matchingsteam ben je dus heel nauw betrokken bij elke hulpvraag die binnenkomt en zie je gelijk resultaat van je werk. Jij bent degene die zorgt dat er hulp komt!

Het gaat om vrijwilligerswerk van een paar uur per week, flexibel in te delen en vanuit je eigen huis. Je kunt het prima doen als de kinderen op school zijn of juist als ze in bed liggen. Wil je liever gezellig in een team op kantoor aan de slag, dan kan dat ook, er is werkplek beschikbaar. Vrijwel al het werk gaat via het automatiseringssysteem van HipHelpt Nederland (daar is een heel heldere e-learning voor maar soms moet er nagebeld worden. Je wordt hierin ondersteund door coördinator Jennifer en kunt terugvallen op het landelijke team van HipHelpt en op het lokale team van Samen Dordt. Onkosten worden vergoed en voor mensen die langere tijd beschikbaar zijn is er ook een vrijwilligersvergoeding mogelijk.

Heb je interesse? Neem dan contact op met Jennifer via de mail. J.vandongen@hiphelpt.nl