HIP001 logo_dordt

Nieuwsberichten

Hulpbieders gezocht bij Sociaal Tuinieren

Mensen die in een kwetsbare situatie terecht zijn gekomen en daardoor hun tuin niet meer kunnen onderhouden, kunnen daarbij hulp krijgen. Verschillende Dordtse vrijwilligersorganisaties, waaronder HipHelpt, vormen samen het project ‘Sociaal tuinieren’. Wij zijn daarom op zoek naar zogenaamde ‘tuinmaatjes’, helpende handen dus. Ook zijn we op zoek naar hulpbieders die eenmalig kunnen helpen op de NL-Doet Actiedagen. Lees hier hoe en wat!
Lees meer

Omdat het sommige mensen niet lukt om zelfstandig hun tuin op orde te houden, kloppen ze elk jaar weer aan voor tuinhulp, omdat hun tuin verwaarloosd is geraakt. Dat is voor die mensen vaak geen fijne situatie, want een tuin op orde houden kan veel moeite kosten.

Blijvende oplossing
De initiatiefnemers van ‘Sociaal tuinieren’ zoeken naar duurzame oplossingen voor deze situaties. Bijvoorbeeld door tuinen onderhoudsarm in te richten, maar ook door een netwerk van vrijwilligers te bieden, die regelmatig een uurtje bij bewoners op bezoek gaan om samen de tuin te onderhouden. Bezig zijn in de tuin wordt dan een gezellige en makkelijke activiteit in plaats van iets waar tegenop wordt gezien.

Gezocht hulpbieders
We zoeken hulpbieders op twee manieren:

  • Tijdens de NL-Doet actiedagen op 28 en 29 mei hebben we hulpbieders nodig die met elkaar tuinen in de basis groen en onderhoudsarm kunnen inrichten. 
  • Vanaf juni zijn er hulpbieders nodig die bijvoorbeeld eens per maand even kan helpen om de tuin bij te houden en een gezellig kopje koffie samen te drinken met de bewoner. Dit is soms samen met een andere hulpbieder, soms samen met de hulpontvanger. 
 
Aanmelden als ’tuinmaatje’ in het project ‘Sociaal tuinieren’ kan door een e-mail te sturen naar hiphelpt@samendordt.nl
Aanmelden voor de Actiedagen kan via de HipHelpt App of website. De actiedagen staan hier ook als hulpvraag op.