HIP001 logo_dordt

Nieuwsberichten

Een nieuw gezicht bij Samen Dordt: Annelinde

Annelinde Porsius is 1 maart 2022 gestart als coördinator

Het zoeken van huisvesting van mensen die even niet thuis kunnen zijn, de contacten met vele vrijwilligers, het samenwerken met de Dordtse kerken, de pr van Samen Dordt op social media; het is een variatie van activiteiten die de werkdag van Annelinde vullen.
Lees meer

Werken bij Samen Dordt is een dynamische nieuwe baan met heel veel nieuwe contacten met Dordtse organisaties. Momenteel is er veel te doen voor de opvang van de Oekraïense vluchtelingen. Met de collega’s Elly van Wenum, Anne van den Berg en Wiebe van Horssen wordt er door Annelinde samengewerkt met allerlei Dordtse organisaties om de opvang van de vluchtelingen en de aansturing van de vrijwilligers in korte tijd zo goed mogelijk te regelen.

Praktisch bezig zijn als vrijwilliger
Annelinde is zelf ook als vrijwilliger actief geweest voor verschillende stichtingen, zowel in Rotterdam als Dordrecht. Ze organiseerde een Kerstdiner voor de wijk en wandelde met ouderen. Met het praktisch bezig zijn doneerde ze haar tijd voor de ander. Ze combineerde dat met haar baan als Logopediste.
Nu ze gestart is als coördinator bij Samen Dordt, steunt en stimuleert ze de vrijwilligers. Ze ervaart de ruimte om nieuwe dingen te ontdekken en creatief bezig te zijn in haar nieuwe baan.

Meebouwen aan Gods Koninkrijk in Dordrecht
Het verbinden van mensen en daarbij dienstbaar zijn aan de ‘minder bedeelden’ in de maatschappij is iets wat Annelinde drijft. Gerechtigheid doen, met het besef dat alle kleine dingen ertoe doen. Met haar nieuwe baan wil Annelinde meebouwen aan Gods Koninkrijk in onze eigen stad en in ons eigen leven.

Favoriete plek en hobby’s
Annelinde is 27 jaar geleden geboren in Barendrecht en heeft gewoond in Rotterdam. Met haar man Wilco is ze naar de rustige stad Dordrecht verhuisd. Haar favoriete plek in onze stad is de Grote Kerksbuurt, het prachtige straatje van het stadhuis naar de Grote Kerk. Zelf is ze als christen actief in de Baptistengemeente aan de Vriesestraat. In hun woning in de 19-de eeuwse schil is Annelinde vaak in de keuken te vinden, want ze houdt ervan om nieuwe recepten uit te proberen.