HIP001 logo_dordt

Nieuwsberichten

Doe mee met de Hulplijnchallenge

Samen zorgen we dat niemand er alleen voor staat!

Het aantal mensen dat bij de Hulplijn aanklopt voor hulp neemt toe. Steeds meer mensen hebben een extra handje nodig bij klusjes in en om het huis of zoeken hulp bij vervoer. Ook eenzaamheid is een groeiend probleem. Daarom zoeken we extra handen om te helpen. Kun jij een uurtje missen? Ga dan de uitdaging aan!.
Lees meer

Wat is het?
Met de hulplijnchallenge willen we de inwoners van Dordrecht betrekken bij vrijwilligerswerk in de eigen stad. Laten zien hoe leuk het kan zijn en welke  mogelijkheden er bestaan om (incidenteel) iets te doen voor een ander. Het uitgangspunt is dat je iets gaat doen wat je leuk vindt op het moment dat het jou uitkomt. Want dan geeft het werk je energie.

Hoe werkt het?
Ga naar hulplijnchallenge.nl en schrijf je in bij een van de drie hulporganisaties als deelnemer aan de #hulplijnchallenge. Je kunt alleen deelnemen of met een groep. Via de organisatie kies je een hulpvraag die past bij hoeveel tijd je beschikbaar hebt en wat je leuk vindt om te doen. De organisatie helpt je om tot een passende hulpvraag te komen en tot actie over te gaan. Is het gelukt een hulpvraag op te pakken? Daag dan twee andere mensen in je omgeving uit om hetzelfde te doen. Zo wordt het een echte challenge  (uitdaging) voor de inwoners van de stad om aan de slag te gaan. Als zij ook een hulpvraag oppakken en weer anderen vragen dat ook te doen, kunnen we steeds meer mensen helpen.

Via de volgende organisaties kun je aan de slag:

Voor burenhulp: HipHelpt
Voor jongeren:  Netwerk Dordtse Helden
Voor groepen: Present Dordrecht-Papendrecht