HIP001 logo_dordt

Nieuwsberichten

Aftrap en vervolg van de #hulplijnchallenge

Als aftrap van de #hulplijnchallenge van stichting Hulplijn Dordt gingen donderdag 24 februari een drietal kandidaten van de Dordtse CU/SGP aan de slag bij stichting Geef het Dordt. Doel van de #hulplijnchallenge is om Dordtenaren uit te dagen een hulpvraag van een buurtgenoot op te pakken. Inmiddels is er een mooi vervolg gegeven aan deze start!
Lees meer

Tijdens de actie bij stichting Geef het Dordt hebben de CU/SGP kandidaten geholpen bij het ordenen van gedoneerde spullen en het afleveren van goederen. Geef het Dordt is een organisatie waar mensen die in armoede leven kosteloos terecht kunnen voor tweedehands meubels, witgoed, huishoudelijke apparatuur, elektronica en andere spullen.

Werven nieuwe hulpbieders
Het doel van de #hulplijnchallenge is het werven van een flink aantal nieuwe hulpbieders. Als hulpbieder bij de Hulplijn heb je zelf de keuze wat te doen, met wie en wanneer. De #hulplijnchallenge daagt uit om één hulpvraag van de Hulplijn op te pakken. Dat kan je alleen doen, of met een groep. Na afloop nomineer je twee of drie anderen om ook de uitdaging aan te gaan.

Tuin opknappen
Een volgende genomineerde is bezig geweest met het opknappen van de tuin van een oudere man, die dit zelf niet meer kon. De genomineerde is zelf een tuinliefhebber, waardoor de klus mooi aansloot bij de interesses van de genomineerde. Naast het opknappen van de tuin stond gezelligheid tijdens de koffie centraal.

Doe mee!
Als je aan de slag wilt met een hulpvraag kun je je melden bij de drie achterliggende organisaties. Wil je alleen wat doen, meld je dan bij HipHelpt van stichting Samen Dordt. Wil je als groep iets doen, meld je dan bij stichting Present en jongeren (14-30 jaar) bij stichting Netwerk Dordtse Helden. Deze organisaties verzorgen de intake, screening en begeleiding. De hulpvragen worden aangeleverd vanuit de Hulplijn Dordt.

Meer informatie en aanmelden: hulplijnchallenge.nl