roos logo samen dordt

Voor de bloei van de stad!

Nieuwsberichten

Gezocht: Vrijwilligers Papiercafé

Meld je nu aan als vrijwilliger voor het buurtloket

Kan je snel dingen opzoeken en goed brieven lezen? Wil jij anderen helpen wegwijs te maken? Kan je goed luisteren, om erachter te komen waar je iemand mee kunt helpen? Help dan mee met het opstarten van de Papiercafés!
Lees meer

In Dordrecht zijn veel kerken die hun deuren open zetten voor een open inloop. Op een aantal van die plekken komen buurtbewoners met praktische vragen over bijvoorbeeld geldzaken of lastige post. Vaak gaat het ook om mensen die Nederlands een moeilijke taal vinden of niet zo handig zijn met computers. 

We willen daarom verspreid over Dordrecht op diverse tijden een loketfunctie openen, ook wel papiercafé genoemd. Buurtbewoners kunnen dan informatie krijgen hoe en waar ze verder geholpen kunnen worden. Soms help je ook met een aanvraag of met het inloggen op bepaalde sites.  

Ben jij op zoek naar boeiend en zinvol vrijwilligerswerk? Ben je betrouwbaar en integer? Kun je goed luisteren en ben je behulpzaam? Heb je een dagdeel per twee weken beschikbaar? 

Dan zijn we op zoek naar jou! 

Wij bieden: 

  • Een goed vrijwilligersbeleid 
  • De aanvraag Verklaring Omtrent Gedrag  
  • Een passend inwerkprogramma met twee cursusavonden vanuit Schuldhulpmaatje 
  • Samenwerking met Buurtwerkers in de wijk 
  • Ondersteuning bij het wegwijs maken 


Graag komen we met jou in contact. Als je interesse hebt neem dan contact op met Eelko Kooistra, 06-12904386 of via mail
vindplaatsen@samendordt.nl