NIEUW! Vindplaatsen van zingeving, ontmoeting en praktische hulp

Nieuwsberichten

NIEUW! Vindplaatsen van zingeving, ontmoeting en praktische hulp

Zingeving, ontmoeting en praktische hulp

Steeds meer kerken in Dordrecht openen hun deuren als plekken van zingeving, ontmoeting en praktische hulp. Samen Dordt wil deze inloopmogelijkheden op de kaart zetten onder de noemer ‘Vindplaatsen’.
Lees meer

In juni jl. is er een inventarisatie gemaakt van de inloopmogelijkheden van de Dordtse kerken. Bekijk de per augustus bijgewerkte lijst. We concluderen dat steeds meer kerken hun deuren open zetten en zo bijdragen aan het creëren van laagdrempelige ontmoetingsplekken in de eigen wijk.

De inloopmogelijkheden vanuit de Dordtse kerken vormen een waardevolle aanvulling op andere ontmoetingsplekken, zo concludeert ook de Gemeente Dordrecht. Samen Dordt wil bijdragen aan de positionering en vindbaarheid van deze plekken. We hopen daarmee de bekendheid van de inloop te vergroten en de drempel ernaar toe te verlagen.

Daarnaast geloven wij dat de vindplaatsen een belangrijke loket- en hulpfunctie kunnen vervullen. Graag gaan wij daarover begin 2022 met alle inloopplekken in gesprek. Ook hopen wij dan meer te delen over de voorgenomen themabijeenkomsten over ‘gastvrijheid’, ‘signaleren’ en ‘eenvoudige administratieve hulp’ in relatie tot de inloop.

Nu al willen wij starten met de bouw van een website waarop alle inloopmogelijkheden op de kaart worden gezet. Er komt een sub-website samendordt.nl/vindplaatsen waarop alle plekken te vinden zijn. Hiervoor is het belangrijk dat de lijst met gegevens wordt gecontroleerd en wij van iedere locatie voldoende beeldmateriaal hebben.

Input voor de website gevraagd!

  • Van iedere inloopplek (ook als die nog niet op de lijst staat) ontvangen wij graag voor 15-nov minimaal 2-4 foto’s (een foto van de locatie en een sfeerimpressie) en een bevestiging van de gegevens (zie lijst) via secretariaat@samendordt.nl.

 

Meer informatie over dit initiatief?

  • Kom donderdag 4-nov naar de halfjaarlijkse bijeenkomst van het Diaconaal Platform. Daar vertellen we meer over dit initiatief.
  • Houd deze nieuwsbrief en onze website samendordt.nl in de gaten. Binnenkort volgt er meer informatie over Vindplaatsen.
  • Neem bij vragen en/of opmerkingen contact op met Wiebe van Horssen, Bestuurder van Samen Dordt, via bestuurder@samendordt.nl.

Deel deze pagina:


Geplaatst

in

, ,

door

Tags: