Diaconaal Platform Dordrecht

Nieuwsberichten

Najaarsbijeenkomst 7 november a.s.

Van welvaart naar welzijn

Dinsdag 7 november 2022 staat de halfjaarlijkse bijeenkomst van de Dordtse diakenen en charitasmedewerkers op de agenda. En zoals bekend zijn daar andere maatschappelijk betrokkenen ook graag geziene aanwezigen. Allen weer welkom!
Lees meer

Ingeleid door ons oud Diaconaal Platform-lid Anita Stigter gaan we ons bezinnen op het thema ‘Van welvaart naar welzijn’. 

Net voor onze vorige vergadering viel Rusland Oekraïne binnen. Dat leidde naast de ontwrichting van het leven van duizenden mensen ook tot onrust op de markt van energie, graan etc. De gevolgen daarvan zien we terug op onze energienota, bij het tankstation en aan de kassa van de supermarkt. En ja ook in het aantal verzoeken aan de Voedselbank. Velen meer dan een jaar geleden hebben ondanks forse maatregelen van de overheid, zorgen over hun financiën. De bestaanszekerheid wankelt en reguliere voorzieningen zijn niet altijd toereikend. 

En nu? Wat is onze reactie?  Aanvullen van middelen zoals jaren mogelijk was? Of -opnieuw- leren hoe het met minder kan? En langs welke normen dan? Is onze reactie op hulpvragen anders dan een jaar geleden nu de geldzorgen ook velen van ons zelf raken? Hoe is het als diaken om met te hoge maandlasten in ’t zelfde schuitje te zitten als vele gemeenteleden? Dienen en gediend worden, het kan binnen een paar maanden zomaar samen gaan. 
We zien elkaar ‘bij leven en welzijn’. Benieuwd wat dat is!

Dinsdag 7 november 2022
De Wijnstok, Dubbelsteynlaan West 70, 3319 EM Dordrecht 
Inloop 19.30 met koffie
Start 20.00 uur