Diaconaal Platform Dordrecht

Nieuwsberichten

Informatiebijeenkomst ‘wijs met geld’ t.b.v. ouders (uitnodiging)

Samen Dordt zoekt als netwerkorganisatie de verbinding met andere sociale partijen. Omdat we door samen te werken meer kunnen bereiken. Welzijnsorganisatie Buurtwerk is daar een voorbeeld van. Buurtwerk is er voor alle kinderen, jongeren, studenten en omwonenden van het Leerpark in Dordrecht.
Lees meer

“Buurtwerk heeft in verschillende plaatsen expertise met talentontwikkeling van jongeren en volwassenen”. Een van hun gebieden van expertise is het leren met geld en daar worden passende informatiebijeenkomsten voor georganiseerd.

De opvoedstijl van ouders lijkt van grote invloed op het financiële inzicht van kinderen. Ouders hebben de taak om hun kinderen voor te bereiden op financiële zelfstandigheid. Kinderen die al op jonge leeftijd leren omgaan met geld komen later minder vaak in de financiële problemen. Er is een informatiebijeenkomst ontwikkeld voor ouders van jongere kinderen. Tijdens deze bijeenkomst krijg je inzicht en kennis aangereikt hoe je je kind kunt ondersteunen en voorbereiden op financiële zelfstandigheid met thema’s als:

  • zakgeld, sparen, kleedgeld, bijbaantjes/betaalde klusjes
  • de gevolgen van social media/vloggers en de invloed daarvan op kinderen.


Er wordt geoefend met concrete praktische voorbeelden. Hiermee creëren we bewustwording, geven we praktische handvatten en door met elkaar in gesprek te gaan vindt u ondersteuning bij (financiële) opvoedvraagstukken.

Je kunt zich aanmelden voor één van onderstaande (voorkeurs)data:

  • Woe-avond 17 november Di-avond 11 januari 2022
  • Di-avond 18 januari 2022 Di-avond 1 februari 2022


Tijd: Inloop vanaf 19.00 uur
Workshop: 19.30 uur – 21.00
Locatie: Leerparkpromenade 320 – Dordrecht
Kosten: GEEN

Heb jij interesse in deze bijeenkomst van ken je iemand die interesse zal hebben? Je kunt je aanmelden of meer informatie vragen via buurtvilla@buurtwerk.nl