Diaconaal Platform Dordrecht

Nieuwsberichten

7 november: Halfjaarlijkse bijeenkomst DPD

Duurzaamheid en Diaconaat

Beste caritasmedewerkenden, diakenen en andere belangstellenden, zoals we aan het einde van onze laatste bijeenkomst al hebben laten weten, hopen we de najaarsbijeenkomst te houden op 7 november. Plaats van samenkomst is de Antoniuskerk.
Lees meer

Beste caritasmedewerkenden, diakenen en andere belangstellenden,

zoals we aan het einde van onze laatste bijeenkomst al hebben laten weten, hopen we de najaarsbijeenkomst te houden op 7 november. Plaats van samenkomst is de Antoniuskerk.
Deze keer hebben we een wat bijzonder onderwerp: Duurzaamheid en Diaconaat. Daarbij gaat het eerst over de vraag of Duurzaamheid – de opwarming van de aarde, het milieu, natuurbehoud enz. – so wie so een vraag is voor de kerk. Net als in de rest van de maatschappij wordt daar nogal verschillendd over gedacht; alleen spelen in de kerk nog weer andere (ook bijbelse, of theologische) argumenten een rol.

Maar als het onderwerp ook een rol speelt – of zou moeten spelen – in de kerk, is de vraag: hoe dan? En vooral: wat is de rol van de caritasmedewerker en diaken daarin.

Genoeg voor een avondvullend programma, verwachten wij, waarbij na een inleiding het onderlinge gesprek de hoofdmoot vormt. We reserveren aan het einde nog wel wat tijd voor een rondje langs de velden.

De halfjaarlijkse bijeenkomst DPD over Duurzaamheid en Diaconaat:
Datum: dinsdagavond 7 november
Tijd: Inloop vanaf 19.30, aanvang 20.00 uur (stipt!); afsluiting 22.00 uur
Plaats: Antoniuskerk, Burgemeester de Raadtsingel 45 3311 JG Dordrecht

Er zijn parkeerplaatsen vóór en achter de kerk; om bij die laatste te komen rijdt u vanaf de Singel via het paadje tussen het Latourpad en de Chr. Geef. Kerk. Maar lopen fietsen kan natuurlijk ook, zeker gezien het onderwerp van de bijeenkomst.
Aanmelden is niet nodig, en iedereen is welkom. Voor informatie: diaconaalplatform@samendordt.nl