Logo De Rustplek Dordt LowRes

Onze gastgezinnen geven ruimte

Nieuwsberichten

Gastgezinnen gezocht!

Heb je ruimte in je huis (over)? En loop je met gedachten hoe je iets van je ruimte in hart (en huis) zou kunnen delen? We zoeken gastgezinnen. Lees meer hieronder...
Lees meer

Daar zit je dan: huisje, boompje, beestje… Alles voor elkaar, maar om je heen hoor je verhalen van grote ellende in de wereld. Maar wat kun je eraan doen? En wat heb jij te bieden? Dat antwoord is voor iedereen anders, maar misschien is het nieuwe initiatief De Rustplek Dordt een antwoord voor jou. Omdat het past in je leven en mogelijk is in je huis.

De Rustplek Dordt is, na maanden van voorbereiding en training, klaar om in Dordrecht te starten. Het bestaat uit een netwerk van gastgezinnen/huizen in Dordrecht. Deze gastgezinnen staan er voor open mensen in hun huis te ontvangen en een stukje van hun leven te delen. Voor het ontvangen van gasten wordt door het gezin een profiel opgesteld, waarin keuzes gemaakt worden over de lengte van een verblijf, het soort gasten (man, vrouw, taal, problematiek), frequentie en de mate van betrokkenheid (mee eten of zelf koken of combinatie).

Het plaatsen van een gast wordt begeleid door een trajectbegeleider van De Rustplek, die ook hierna betrokken zal blijven. De gast zelf heeft een begeleider voor zijn persoonlijke traject. Zo kun je als gastgezin ontspannen in verbinding zijn met de gast. 

Dus: ervaar je tijdens het lezen van deze beschrijving wel wat klik-momenten in je hart of gedachten? Neem gerust contact op voor nog meer duidelijkheid of om je interesse te delen.