Logo De Rustplek Dordt LowRes

Onze gastgezinnen geven ruimte

Nieuwsberichten

De Rustplek Dordt – vluchtelingenopvang in gastgezinnen

De Rustplek Dordt merkt dat er vanuit de kerkelijke gemeenten vragen komen over de opvang van Oekraïense vluchtelingen binnen gastgezinnen. Diverse personen hebben zich gemeld bij ons met de vraag om meer informatie of begeleiding.
Lees meer

Gastopvang
De Rustplek is een netwerk van bewogen gastgezinnen – rustplekken – die een kamer beschikbaar stellen voor mensen die om heel diverse redenen tijdelijk niet thuis kunnen wonen. Als Rustplek hebben wij veel kennis en expertise in huis over gastopvang. Graag denken we mee bij vragen die opkomen vanuit de kerkelijke achterban rondom het opvangen van Oekraïense vluchtelingen.

Aanbod
Overweeg je om vluchtelingen in huis op te vangen? Heb jij of iemand die je kent vluchtelingen in huis en is er behoefte aan voorlichting of een andere vorm van begeleiding? Neem dan contact met ons op, dan kunnen we bij interesse (interkerkelijke) voorlichtingsavonden inplannen. Contact opnemen kan via derustplek@samendordt.nl.

De gemeente Dordrecht wil in contact komen met alle gastgezinnen die vluchtelingen hebben opgenomen in Dordrecht. Aanmelden bij de gemeente kan via oekraine@dordrecht.nl

Meer informatie?
Website: www.samendordt.nl/derustplek/
E-mail: derustplek@samendordt.nl