roos logo samen dordt

Voor de bloei van de stad!

Nieuwsberichten

De Rustplek: Mensen helpen op weg naar groei

Online webinar in juni en juli

Ik heb een rustplek nodig….  Omdat het vanwege problemen in de relatie met mijn vader en stiefmoeder het verstandiger voor mij is om ergens anders te gaan wonen.  Omdat ik door drukte op het werk en thuis te veel aan mijn hoofd heb. Ik moet er even tussenuit thuis om alles weer op de rit te krijgen.  Omdat we op dit moment in een zeer lastige relatiecrisis zitten. Citaten uit inschrijfformulieren van de maand maart
Lees meer

Drie van tientallen voorbeelden uit inschrijfformulieren die ons tussen januari en april 2024 bereikten. Ingevuld door mensen, die plotseling dreigen op straat, de crisis- of de daklozenopvang terecht te komen. Terwijl ze een baan hebben of een opleiding volgden – hele ‘normale’ mensen dus. Wat fijn als ze dan een aantal weken of maanden tot rust kunnen komen bij een gastgezin, zonder zich zorgen hoeven te maken waar ze de komende nacht zullen slapen. Professionals helpen bij het zetten van vervolgstappen.

Nieuwe gastgezinnen dringend nodig!

Gastgezin worden – denk je hier al langer over na? Hoe zou het zijn om met iemand in een kwetsbare situatie een kamer in je huis te delen? Wat komt op je af, waar moet je aan denken? En … welk type gast past het beste bij je? Denk aan leeftijd, geslacht, dagbesteding, taal enzovoort.

In ons online webinar stellen we onze werkwijze voor en denken met je mee. Tijdens de zomerrust kan je alles laten bezinken en – als het je iets lijkt – met ons een vervolgafspraak maken om door te praten.

Data in juni 2024 voor een online kennismaking zijn maandag 3 juni, dinsdag 4 juni, donderdag 20 juni en maandag 1 juli, altijd om 20 uur.

Geef je op via https://derustplek.nl/online-kennismaking/

Preventief ingrijpen voorkomt dakloosheid
De Rustplek is een netwerk van bewogen gastgezinnen – rustplekken – die een kamer beschikbaar stellen voor mensen die om heel diverse redenen tijdelijk niet thuis kunnen wonen. We zoeken voor gasten met behoefte aan een rustplek naar een passend gastgezin in ons netwerk. Onze gasten werken tijdens het rustplek-traject onder professionele begeleiding aan vervolgstappen en onze gastgezinnen delen hun huis en bieden een luisterend oor. Een vorm van informele zorg die sociale cohesie versterkt.

Meer informatie op onze website, derustplek.nl. Of neem contact op via info@derustplek.nl