Dagelijks Brood

Nieuwsberichten

Giftbags voor Dagelijks Brood en Broodnodig

Samen Dordt werkt graag samen met andere sociale initiatieven. Omdat we door samen te werken meer kunnen bereiken. We vertellen je graag over een actie die in aanloop naar Pasen plaats vond.
Lees meer

Als onderdeel van hun voorbereiding op Pasen wilden twee kerken, E.G. Jozua Dordrecht en PKN Dubbeldam, met hun leden een project doen met als thema ‘uitdelen’. Present Dordrecht zocht contact met de initiatieven Broodnodig en Dagelijks Brood. Er werd besloten dat een feestelijk gevulde giftbag een mooi presentje zou zijn voor de doelgroepen. Leden van Jozua en PKN Dubbeldam zijn aan de slag gegaan met het vullen van de giftbags, met bijvoorbeeld paasbrood, -eitjes, t-shirts, douchegel etc.

In totaal werden 230 giftbags gevuld! 70 giftbags werden afgeleverd bij Broodnodig voor dak- en thuislozen. De andere giftbags werden afgeleverd bij Dagelijks Brood die wekelijks 100 huishoudens van levensmiddelen voorziet. De uitgifte van de giftbags verliep in de week voorafgaand aan Pasen via de reguliere distributiekanalen zodat het coronaproof uitgedeeld kon worden. 

Het was hartverwarmend om de betrokkenheid van een ieder hier in te zien.