Tekengebied 162broodnodig

Broodnodig

Nieuwsberichten

Rugzakkenactie

De jaarlijkse rugzakkenactie van de werkgroep Broodnodig vindt dit jaar plaats onder de vlag van Licht voor Dordt. Zowel Dordtse ondernemers als particulieren wordt gevraagd mee te doen en een rugzak te vullen of een gift te geven.
Lees meer

Normaliter organiseert Broodnodig een kerstbijeenkomst voor dak- en thuislozen met een maaltijd, waarbij alle deelnemers een rugzak met inhoud ontvangen. Dit jaar is een bijeenkomst niet mogelijk vanwege de geldende corona regels. Daarom is besloten de rugzakken uit de delen via het uitgiftepunt van Licht voor Dordt, om op die manier toch iets extra’s te doen voor de kerst.

Het is de bedoeling om de vaste bezoekers van de uitgifte op dinsdag 15 december op het reguliere uitgiftemoment te verrassen met een rugzak met inhoud. Iedere rugzak zal gevuld zijn met een combinatie van noodzakelijke en leuke/lekkere dingen. Zaken die deze mensen goed kunnen gebruiken en dingen die zij niet zelf kunnen kopen. Vanuit Licht voor Dordt een hartverwarmend gebaar richting hen die soms letterlijk in de kou staan of zitten. 

Het zal gaan om 70 rugzakken met een onderverdeling van 18 voor dames en 52 voor heren.

Wat is daarvoor nodig?

70 stevige rugzakken (kan gerust een reclame rugzak zijn maar uiteraard geen dranklogo).

Per rugzak (18x dames en 52x heren)

  • Shampoo, douchegel of deodorant (geen stukken zeep aub)
  • Tandenborstel en tandpasta
  • Een paar sokken, ondergoed (boxershort en hemd) en een wit T-shirt
  • Sjaal, handschoenen en een muts
  • Papieren zakdoekjes
  • Een pakje of flesje drinken
  • Iets lekkers, bijvoorbeeld: stroopwafel, kaakjes, een mars, pepernoten of chocolade
  • Een aardigheidje als een kaart met een postzegel en een pen of een klein toilettasje met inhoud voor de dames.


Inleveren van de rugzakken kan op zaterdag 12 december 2020 van 10:00 uur tot 12.00 uur bij de Kruiskerk (Vrieseweg 64). Nico Bioch is tijdens deze uren telefonisch bereikbaar op: 06-50892180.

Sponsoring kan in natura of door een gift over te maken op IBAN NL61RABO0167849891 t.n.v. de Stichting Missie Dordt ovv rugzakkenactie Broodnodig. Vanaf 1 januari 2021 verlopen de giften van de werkgroep Broodnodig via de IBAN van stichting Samen Dordt.

Deel deze pagina: