Onze missie

Broodnodig bestaat uit een groep enthousiaste christenen van verschillende kerken die op vaste tijdstippen gratis eten verstrekken aan dak- en thuisloze mensen in Dordrecht. Door, naast het eten, ook aandacht te geven en in gesprek te gaan willen we de mensen laten ervaren dat ze gezien worden. Zo kunnen we op een praktische manier laten zien hoe groot Gods liefde voor hen is.

Samen met God en de kerken voor de bloei van de stad met jou én iedere Dordtenaar op weg naar samenredzaamheid hulpinitiatieven ontplooien met het hele sociale domein oog hebben voor elkaar

Hoe doen we dat?

Elke dinsdagavond staan we met ongeveer zes vrijwilligers op de hoek van de Spuiboulevard en de Johan de Wittstraat. We delen soep met brood uit, een broodje met knakworst en een zakje met fruit, vruchtensap, zakdoekjes en broodjes voor de volgende dag. Tegelijkertijd maken we een praatje met de mensen die we tegenkomen. Vaak gaat dit over wat ze mee hebben gemaakt in de afgelopen week. Maar regelmatig krijgen we de kans een diepgaander gesprek te voeren over zaken die hen bezig houden. Ook praten we over de mogelijkheden om van de straat en de verslaving af te komen. Verder bestaat ons werk uit het verstrekken van kleding, dekens en doorverwijzing naar instanties waar professionele hulp geboden wordt. Maar het belangrijkste op een avond is dat deze mensen de aandacht en liefde ervaren die God voor hen heeft.

Geen evenementen gevonden!

Volg ons op facebook